facebook_pixel
FTL-doftande Shortest Trip to Earth lämnar early access på torsdag, kolla in nya trailern!

FTL-doftande Shortest Trip to Earth lämnar early access på torsdag, kolla in nya trailern!

Hösten 2012 släpptes Subset Games FTL: Faster Than Light, och det visade sig bli en massiv och extremt uppskattad hit. Men om du har spelat FTL sönder och samman vid det här laget kanske Shortest Trip to Earth kan vara av intresse, då likheterna är bortom uppenbara i Interactive Fates titel.

Shortest Trip to Earth lanserades i early access via Steam den 9 oktober i fjol, och är nu på väg att bli klart; det fullständiga spelet rullar ut nu på torsdag (även via GOG) och version 1.0 kommer bjuda på nya skepp, vapen och fiender, två helt nya sektorer, ett valbart, lättare spelläge, en uppdaterad tutorial samt flera olika slut.

Liksom FTL rör det sig om en rymdskeppssimulator med ett roguelike-upplägg (överlev så länge som möjligt) där man får utforska den mörka, tröstlösa rymden, reparera skeppet, fatta viktiga beslut angående resurserna och delta i taktiska realtidsstrider. Användaromdömet på Steam skrivs just nu till “väldigt positivt” baserat på 229 recensioner, så om allmänheten är något att gå efter så verkar spelet absolut vara en värdig arvinge till FTL.

Här är lanseringstrailern för Shortest Trip to Earth.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar