facebook_pixel
Före detta Id Software-chefen Tim Willits har flyttat till Saber Interactive

Före detta Id Software-chefen Tim Willits har flyttat till Saber Interactive

Tidigare i sommar fick vi reda på att Tim Willits planerade lämna Id Software efter 24 års trogen tjänst, under den senaste tiden i rollen som studio director. De sista arbetstagarna spikades till Quakecon mellan den 25 och 28 juli, och redan den 1 augusti började han på sitt nya jobb!

I tweeten här nedan har Tim Willits nämligen annonserat att han började som chief creative officer hos New Jersey-baserade Saber Interactive vid månadsskiftet, studion som i våras gav oss den Left 4 Dead-doftande co-op-skjutaren World War Z (recension). Saber Interactive var (är?) också tungt involverade i Id Softwares free-to-play-skjutare Quake Champions, så vi kan lugnt anta att Tim Willits intresse för den nya utmaningen började där.

I en intervju med Fortune säger Tim Willits att han ser fram emot att arbeta tillsammans med mindre, mer flexibla team (“Inget ont om Bethseda, jag älskar dem, men mindre team är spännande och roliga”) och skapa spel som inte åker raka vägen in i fps-facket, även om han också vill ta Id Software-intensiteten “till andra genrer”.

Främst handlar dock arbetsplatsbytet om att Tim Willits kände att han befann sig i ett skede av karriären där han bara vill “jobba med roliga saker”.

– Jag har inget att bevisa. Jag har varit framgångsrik. Jag har gjort bra spel. När allt är sagt och gjort kommer jag resa världen runt till coola platser för att jobba med grymma team och skapa spel. Varför skulle jag säga nej?

Utöver New Jersey har Saber Interactive även kontor i Sankt Petersburg, Madrid, Minsk och Sundsvall, så Tim Willits kommer onekligen få vidga sina vyer rejält.

Här är Tim Willits tweet om det nya jobbet hos Saber Interactive.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar