facebook_pixel
Fez skänks bort via Epic Games Store nu, följs av Celeste och Inside nästa vecka

Fez skänks bort via Epic Games Store nu, följs av Celeste och Inside nästa vecka

När Phil Fish släppte sitt numera kultklassiska pusseplattformsspel Fez våren 2012 så tog det världen med storm; spelet är ett av de allra mest kända exemplen på “spel som spelare upptäcker tillsammans”, då den simpla ytan visade sig dölja oanad komplexitet. Tror jag, jag har ju inte spelat det själv.

Men nu har jag och alla andra som tidigare inte spelat Fez fått den finaste av chanser – spelet är nämligen helt gratis att plocka på sig via Epic Games Store precis nu, och i vanlig ordning har också nästa gratisspel presenterats, som ersätter Fez näst torsdag kl. 17:00 svensk tid.

Den här gången rör det sig åter om “spel” i plural, då det bjuds på både Celeste och Inside, två tematiskt mörka och oerhört hyllade plattformsspel (Jocke Kilman gav det förstnämnda 88 procent i vår recension, medan det sistnämnda bara var snäppet sämre med 87 procent av Johan Martinsson). Det bör även nämnas att Celeste bara är lite över 18 månader gammalt, medan Inside också fortfarande är hyfsat nytt, då det släpptes 2016.

Här är den gamla lanseringstrailern för Fez.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar