facebook_pixel
En uppföljare till Metro Exodus är redan under utveckling

En uppföljare till Metro Exodus är redan under utveckling

THQ Nordic har haft en fullspäckad dag. Man har utannonserat köp av Gunfire Games, Milestone och Goodbye Kansas Game Invest, och i en kvartalsrapport nämnde man att ett nytt Saints Row är under utveckling, och att man “stakar ut framtiden” för Timesplitters tillsammans med en av seriens skapare.

Nyheterna tar dock inte slut där: enligt Metro har THQ Nordic också avslöjat att ukrainska 44 Games redan har börjat jobba på en uppföljare till Metro Exodus, som släpptes så sent som i februari (recension).

Metro-uppföljaren berördes förvisso inte i själva kvartalsrapporten, men nämndes muntligen av THQ Nordic-bossen Lars Wingefors under själva presentationen (enligt Twitter-användaren och industrivetaren Nathan).

Mycket mer än så vet vi inte i dagsläget, men eftersom Metro Exodus var seriens mest framgångsrika del hittills (trots den kontroversiella Epic Games Store-lanseringen på pc) så kommer det inte direkt som en överraskning att en uppföljare är på gång, även om så här pass tidiga utannonseringar tillhör ovanligheterna i spelbranschen.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar