facebook_pixel
Dota 2-laget OG vann The International, tog hem den största e-sport-potten någonsin

Dota 2-laget OG vann The International, tog hem den största e-sport-potten någonsin

I fjol tog det europeiska Dota 2-laget OG hem segern i prestigefyllda The International. Och under gårdagen lyckades man upprepa bravaden, och blev därmed det första laget som någonsin vunnit The International två år i rad, efter att man hade besegrat Team Liquid med 3-1 i finalserien (bäst av fem).

I fjol fick OG 11,2 miljoner dollar för besväret, men i år var potten ännu större och vägde in på hela 15,6 miljoner dollar, den största någonsin i e-sport-sammanhang. Finalen blev också historisk då den för första gången innehöll två tidigare mästarlag, och 9 av 10 spelare (däribland finländska duon Topson och JerAx samt dansken N0tail i OG) hade tidigare The International-titlar under bältet.

The International har arrangerats sedan 2011 och ägde den här gången rum i Shanghai, vilket gjorde eventet lite besvärligt att följa med i vår ände av världen. Så icke nästa år när The International ordnas i Globen i Stockholm!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar