facebook_pixel
Divinity-doftande Dark Envoy har utannonserats, kolla in debuttrailern!

Divinity-doftande Dark Envoy har utannonserats, kolla in debuttrailern!

Taktiska strategi- och rollspel lever och frodas på pc:n just nu, något som inte gått polska indiestudion Event Horizon obemärkt förbi; därför har man nu passat på att utannonsera sitt Dark Envoy, ett spel som på dess Steam-sida beskrivs som en blandning av Divinity-, XCOM– och Dragon Age-spelen.

Vi har också fått en utannonseringstrailer som tyvärr känns väldigt, väldigt 2019 och inte särskilt representativ för spelet (i mitt tycke), men baserat på skärmdumparna kan vi utläsa ett rutbaserat spelsystem, där man i klassisk turordningsbaserad stil spenderar actionpoäng för att röra på sig och utföra attacker.

Tydligen finns här också element från både FTL och Mass Effect, då man kan utforska världen med luftskepp, i jakt på “mytologiska platser” och procedurellt genererade grottor fyllda med frivilliga uppdragsmål.

Dark Envoy släpps någon gång mot slutet av nästa år. Här är debuttrailern.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar