facebook_pixel
CD Projekt planerar inga fler GOG-exklusiva släpp efter Thronebreaker

CD Projekt planerar inga fler GOG-exklusiva släpp efter Thronebreaker

När Thronebreaker: The Witcher Tales (vår recension) släpptes förra hösten var det till en början exklusivt för CD Projekts egna GOG.com. Knappt en månad senare dök det dock upp även på Steam. Det verkar som att den kortlivade exklusiviteten var ett test på GOG-exklusiva släpp och det var inget lyckat experiment.

I ett snack med PCGamesN på Gamescom talar företagets Marcin Traczyk om Thronebreakers release och vad de lärde sig:

Thronebreaker var ursprungligen exklusivt men vi bestämde oss för att dela det med en större publik. Det bevisade för att exklusiva släpp kanske inte funkar för oss, för vi vill inte begränsa antalet personer som har tillgång till spelet.

Detta ska också vara anledningen att utvecklarnas kommande Cyberpunk 2077 släpps även på andra plattformar. Traczyk är dock tydlig med att han helst ser att folk köper spelet från GOG då det hjälper utvecklarna mest. Han beräknar också att en tredjedel av förhandsbokningarna för spelet är just på GOG.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar