facebook_pixel
Valve verkar jobba på nytt spel med kodnamnet “Citadel”

Valve verkar jobba på nytt spel med kodnamnet “Citadel”

I våras utlovade Valve ett nytt “VR-flaggskepp” som kommer släppas i år, som mycket väl kan vara Half-Life-relaterat. Men rön i en stor uppdatering till Dota 2 – som faktiskt rullades ut redan i april – avslöjade kodrader som refererar till “Citadel”, samma namn som det monstruösa tornet i Half-Life 2.

Tyler McVicker hos Valve News Network har analyserat situationen i en ny Youtube-video här nedan, och trots initiala misstankar om att “Citadel” bara refererar till en nivå i det förmodade Half-Life-VR-spelet, har man nu kommit fram till att det rör sig om ett helt separat Source 2-projekt.

Därtill så har mycket som pekar till “Citadel” att göra med “förstapersons-stealth, AI-pathfinding och och en top-view-minikarta”, vilket i mina öron får spelet att låta som ett strategispel i Invisible Inc-stil, och inte ett fps.

I april ansåg dock de flesta förståsigpåare att “Citadel” var ett nedlagt spel, och därför inte värt att ta någon större notis om. Men nu har namnet dykt upp igen, även den här gången i en uppdatering till Dota 2, tillsammans med “hundratals saker” som inte har något att göra med Dota 2.

Mot slutet av videon spekulerar Tyler McVicker om att spelet kan vara ett stealthspel i Half-Life-universumet, som baseras på Switch-projektet Half-Life Tactics, som sägs ha lagts ner under 2017.

Här är Tyler McVickers video om “Citadel”.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar