facebook_pixel
Total War: Three Kingdoms har fått moddstöd, och det finns redan över 250 av dem!

Total War: Three Kingdoms har fått moddstöd, och det finns redan över 250 av dem!

Total War: Three Kingdoms släpptes i slutet av maj, och Jocke Kilman delade ut det utmärkta betyget 82 procent i vår recension, även om han fann det svårt att komma vem han var gift med. Det har ändå dröjt ända tills nu för spelet att få officiellt moddstöd, och verktyg att utveckla dem med!

Under gårdagen öppnades äntligen dörrarna för moddarna, och redan nu kan du ladda ner över 250 av dem via Steam Workshop. Vissa ändringar för moddverkyget Assembly Kit har ändå genomförts, och du kan läsa om dem i detalj i den här massiva artikeln.

I korthet kan vi dock berätta att verktygen är mer “datadrivna”, och du kan numera skapa egna tvådimensionella karaktärsporträtt (personligen ser jag fram emot animeflickeversionerna av Cao Cao och Lu Bu!) och så tillåts du även modifiera vanliga stridskartor, enhetsmodeller och animationer. Vad du inte kan göra, däremot, är att modifiera kampanjens stridskartor, spelkoden, ljudfiler och “battle assets”.

Moddverktygen låter dig också implementera mindre ambitiösa men desto mer betydelsefulla förändringar, så som att förhindra att karaktärerna dör av hög ålder, eller se till att AI:n inte längre kan avrätta dina karaktärer.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar