facebook_pixel
Taktiska grottkravlaren Gloomhaven är ute i early access nu, kolla in trailern

Taktiska grottkravlaren Gloomhaven är ute i early access nu, kolla in trailern

Gloomhaven, det nya taktiska grottkravlarrollspelet av Flaming Fowl Studios, är baserat på bordsrollspelet med samma namn. Och nu är det ute i early access via Steam, och spelet har redan lyckats skrapa ihop 133 användarrecensioner med ett “mestadels positivt” medelomdöme.

Gloomhaven kommer bjuda på 17 spelbara karaktärer, 47 fiendeklasser och en kampanj med hela 95 olika scenarion. Spelets early acccess-period kommer vara “åtminstone 9-12 månader”, och man kommer också höja prislappen när utträdet väl sker, för att reflektera fler features och “den fulla kampanjen från det fysiska bordsrollspelet, och vårt unika äventyrsläge fyllt med alla spelbara karaktärer och fiender”.

Just nu innehåller early access-versionen av Gloomhaven fyra spelbara karaktärer och nio fiendeklasser att utmana i det roguelike-doftande äventyrsläget, som även låter dig utforska “en helt ny karta” skapad tillsammans med Isaac Childres (den ursprungliga Gloomhaven-designern), där spelare får utforska grottor, besöka städer och slutligen även göra upp med “episka bossar” (just nu tre till antalet).

Här är early access-trailern för Gloomhaven.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar