facebook_pixel
Spana in de första 13 spelminuterna från Control!

Spana in de första 13 spelminuterna från Control!

Mina förväntningar inför Control, Max Payne-skaparna Remedy Entertainments nya actionspel, har förändrats fullständigt. Jag kände mig bränd av studions senaste spel, det högt mediokra Quantum Break (recension), och började stilla undra om de någonsin skulle göra något bra igen.

Mina första intryck av Control var inte lysande, främst för att striderna och den generella estetiken tycktes påminna alltför mycket om just Quantum Break, men under förra månadens E3-mässa var rapporterna om spelet nästintill genomgående oerhört positiva, och målade en bild av ett äventyr i metroidvania-stil, kryddat med mängder av minnesvärda övernaturligheter som kanske till och med skulle få David Lynch att ta notis.

Control släpps om mindre än två månader, den 27 augusti, och IGN har lagt labbarna på spelet för att ge oss de första 13, oklippta spelminuterna. Och de fortsätter elda upp mina förväntningar, då huvudrollen Jesse Faden vandrar genom övergivna kontorslokaler och tänker högt i Max Payne-stil, stöter på en kufisk, finsk vaktmästare gestaltad av Martti Suosalo, och introduceras för spelets enda skjutvapen.

Även Max Paynes röstskådespelare James McCaffrey dyker upp i en liten kameo!

Här är de första 13 minuterna från Control.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar