facebook_pixel
Remedy Entertainment vill fortfarande göra Alan Wake 2

Remedy Entertainment vill fortfarande göra Alan Wake 2

Tidigare den här månaden “återvände” Alan Wake-rättigheterna till Remedy Entertainment. Varifrån vet vi inte, men förmodligen åtminstone delvis från Microsoft, vilket gör att den finska studion återigen har full bestämmanderätt över den skjutglade författarens fortsatta öden och äventyr.

Alan Wake planeras också bli tv-serie, även om projektet beskrevs som “väldigt ungt” förra hösten, så vem vet om det faktiskt blir av på riktigt. Sam Lake, eller Sami Järvi som han egentligen heter, har dock bekräftat att han gärna vill göra mer Alan Wake oavsett, men att det i så fall kräver rätt förutsättningar.

– Jag vill göra det. Det är en besynnerlig sak, sade Sam Lake i en intervju med IGN. Så mycket tid har förflutit. Jag känner att ribban är högre på vissa sätt. Det måste göras rätt om det någonsin görs. Allting behöver falla på plats, vilket är en väldigt svår sak att få till stånd. Så många saker, för dessa stora spel att få grönt ljus, måste överensstämma med varandra. Men jag hoppas att det någon gång blir gjort.

Med andra ord kan vi utläsa att Remedy Entertainment inte har några planer på att helt och hållet finansiera Alan Wake 2 på egen hand, så det kan vi nog sluta drömma om med detsamma.

Kanske 505 Games blir sugna om det stundande Control visar sig bli en tillräckligt stor hit?

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar