facebook_pixel
Red Candle Games planerar inte återlansera Devotion inom kort, men hoppet lever än

Red Candle Games planerar inte återlansera Devotion inom kort, men hoppet lever än

För några veckor sedan nåddes vi av budet att den kinesiska staten hade fråntagit de kinesiska Devotion-utgivarna Indievent deras företagslicens, som ett resultat av den uppmärksammade Nalle Puh-skandalen i februari. Utvecklarna Red Candle Games finns dock kvar, och har nu uttalat sig.

Red Candle Games är nämligen baserade i Taiwan och kan därför inte röras av Kina, men eftersom spelindustrin i Taiwan är mer eller mindre fullständigt beroende av Kina så verkar läget fortfarande vara kritiskt hos studion. Den fullständiga tweeten kan du läsa här nedan, men dessa är de viktigaste delarna.

– Red Candles medgrundare har nått det enhälliga beslutet att inte återlansera Devotion inom en nära framtid, inklusive men inte begränsat till mottagandet av vinst från försäljning, revision, IP-rättigheter etc. för att förhindra onödiga missuppfattningar.

– Medan vi reflekterar över situationen har vi märkt att många spelare, industrivänner och media har börjat förstå att incidenten faktiskt berodde på en felfunktion inom projekthanteringen, och inte var en medveten handling. Om allmänheten, i framtiden, skulle vara villiga att betrakta det här spelet rationellt och ge oss möjligheten att återuppbygga vårt förtroende hos spelarna, så skulle Red Candle överväga att återlansera Devotion.

Red Candle Games avslutar med att säga att man kommer fortsätta vara “passionerade för kreativitet”, så det verkar inte finnas några som helst planer på att lägga ner studion.

Här är Red Candle Games fullständiga tweet.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar