facebook_pixel
PC:n passerar Playstation 4 som Ubisofts mest inkomstbringande plattform

PC:n passerar Playstation 4 som Ubisofts mest inkomstbringande plattform

Traditionellt har konsolerna varit Ubisofts starkaste marknader, men detta har nu ändrats då pc:n faktiskt numera passerat Playstation 4 som fransmännens mest inkomstbringande, enskilda plattform – pc:n stod nämligen för hela 34 procent av nettovinsten under det första kvartalet för affärssåret 2019-20!

Denna information har nått oss via våra internationella kollegor, där vi får reda på att Playstation 4 står för 31 procent av kakan, medan Xbox One roffar åt sig 18 procent, mobiler 7 procent och Switch 5 procent. Intressant nog pekas Anno 1800 (recension) ut som en stor bidragande faktor till de ökade framgångarna på pc:n.

– De 34 procenten drevs av Anno, som är ett pc-specifikt spel, men även med den väldigt fina lanseringen presterade vi väldigt bra på pc:n överlag, sade Ubisoft-vd:n Yves Guillemot under ett samtal med investerare.

Yves Guillemot sade sig även vara nöjd med samarbetet med Epic Games Store, och framförallt med hur Steam-avhoppet bidragit till ökande tillväxt på den egna onlinebutiken Uplay.

– Vi gjorde bra ifrån oss med Anno 1800 på Epic, men nyckelpunkten här är att vi verkligen fortsätter ha väldigt starkt momentum på Uplay.

På en fråga specifikt om The Divsion 2 (som skapade rubriker när det nobbade Steam till förmån för Epic Games Store tidigare i år) levererade Yves Guillemot liknande svar.

– Vi kan inte ge mycket information om det eftersom vi bara varit med Epic ett kort tag. Vad vi kan säga är att vi jobbar väldigt bra, hand i hand, för att se till att vi kan öka direktförsäljningen, mellan vår Uplay-butik, som presterar extremt bra, och Epic-butiken som växer steg för steg. Allt sammantaget, när du räknar med Uplay och Epic-butiken, så är vi väldigt glada över vad vi för närvarande uppnår.

Därmed kan vi nog räkna med att de stora Ubisoft-spelen inte kommer återvända till Steam i det första taget.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar