facebook_pixel
Över tio år efter utannonseringen kommer äntligen Kingdom Under Fire 2 till Europa

Över tio år efter utannonseringen kommer äntligen Kingdom Under Fire 2 till Europa

2008 utannonserades Kingdom Under Fire 2, ett för tiden hyperoriginellt onlinespel av sydkorenska Blueside och Phantagram. Det myntade genreförkortningen MMOARTS, då det kombinerade massiv multiplayer online-action med realtidsstrategi, och nu kommer spelet, äntligen, till Europa!

Dessa nyheter har nått oss via våra internationella kollegor, där vi även får veta att Kingdom Under Fire 2 faktiskt varit spelbart i Asien ett bra tag (en “no-wipe”-beta inleddes i Kina under 2017) men ändå aldrig fått en fullskalig lansering. Nu rör dock saker på sig rejält, då tyska Gameforge har plockat på sig utgivningsrättigheterna.

– Vi är väldigt exalterade över att få samarbeta med Blueside för att fortsätta denna episka saga, och äntligen ta den till västerländska marknader för allra första gången, sade Tomislav Perkovic, chief product officer för Gameforge, i ett pressmeddelande. Vi är fast beslutna att hjälpa Blueside realisera deras vision för det ultimata MMO:t, genom att lansera Kingdom Under Fire 2 till Windows-datorer i Nordamerika och Europa senare i år.

Detta är givetvis goda nyheter, men frågan är hur intressant Kingdom Under Fire 2 fortfarande är för gemene spelare, om de ens hört talas om det? Här är en gameplay-genomgång av Kingdom Under Fire 2 från 2017.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar