facebook_pixel
Nya Need for Speed presenteras under Gamescom, Garden Warfare 3 är också på ingång

Nya Need for Speed presenteras under Gamescom, Garden Warfare 3 är också på ingång

I februari utlovade Electronic Arts mer Plants vs. Zombies och Need for Speed. Vi fick ytterligare information om det sistnämnda inför E3-mässan tidigare i sommar, då utvecklarna Ghost Games sade att ett nytt Need for Speed kommer släppas i år, men inte närvara under E3.

Ghost Games sade istället, något kryptiskt, att de “kommer packa sina väskor och resa söderut” när premiärvisningen väl sker, och eftersom Tyskland ligger söder om Sverige kunde vi hyfsat omedelbart slå fast att det är Gamescom-mässan i Köln i slutet av augusti som är det tilltänkta presentationstillfället för det nya spelet.

Och nu, under en av EA:s finansrapporter (via våra internationella kollegor) har EA:s Andrew Wilson bekräftat att premiären av det nya Need for Speed kommer äga rum under Gamescom. Därtill har IGN rapporterat om en läcka av en österrikisk butikskedja som vittnar om att det nya spelet kommer heta Need for Speed Heat, även om omslaget baseras på tidigare promo-material och därför inte bör tas som en indikation för någonting.

Det där Plants vs. Zombies-spelet som vi nämnde ovan ska också fortfarande vara på väg mot pc-lansering i höst, och det rör sig inte om om Plants vs. Zombies 3 (som just nu är mobilexklusivt) utan om en ny onlineskjuttare som mycket sannolikt är Plants vs. Zombies: Garden Warfare 3.

Enligt Eurogamer kommer ett alfatest för det nya spelet, som bär kodnamnet Picnic, dra igång den 1 augusti. Med andra ord lär vi få anledningar att återkomma till ämnet imorgon!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar