facebook_pixel
Nu kan du spela shareware-versionen av Diablo i webbläsaren!

Nu kan du spela shareware-versionen av Diablo i webbläsaren!

Vill du spela Diablo men orkar inte ladda ner installationsfilerna eller leta efter cd-skivorna? Då kan du styra kosan hit för att spela shareware-versionen av Blizzards ursprungliga hack’n’slash-klassiker i din webbläsare precis nu (åtminstone om det funkar för dig, själv får jag “network error” i Chrome).

Eftersom det är just shareware-versionen som bjuds så känns det inte som att det är någon större risk att att Blizzard eller Activision ska känna sig nödgade att stänga ner det här projektet, men om du hellre vill spela fullversionen i webbläsaren så kan du importera filen DIABDAT.MPQ från bland andra GOG-utgåvan av spelet.

Shareware är, för dig som inte var med under 90-talet, en sorts korsning av demo- och trial-version som ofta användes förr i tiden, som i Diablos fall bjuder på de två första områdena av den stora grottan, och en av de tre tillgängliga karaktärsklasserna. Mer än tillräckligt för en lunchrasts monsterbankande!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar