facebook_pixel
Novellsamling antyder att Dragon Age 4 utspelas i Tevinter-imperiet

Novellsamling antyder att Dragon Age 4 utspelas i Tevinter-imperiet

Under The Game Awards i december i fjol fick vi en första intetsägande teaser för Biowares kommande rollspel Dragon Age 4. En Kotaku-rapport följde i våras, som hävdade att Dragon Age 4 kommer bli ett “live service”-spel som bygger på kodbasen från Anthem, vilket fick fansen att flyga i taket.

Således dags för lite muntrare nyheter, denna gång i form av starka indikationer om var Dragon Age 4 kommer utspela sig. Patrick Weekes, den nuvarande lead writern för Dragon Age-serien, har nämligen tagit till Twitter för att göra en rättelse angående den kommande novellsamlingen Dragon Age: Tevinter Nights, som släpps i mars nästa år via Amazon; Weekes är noga med att påpeka att det inte är enbart han som ligger bakom samlingen, och att den även innehåller bidrag från en rad andra framstående Bioware-författare.

Således är det lätt att dra slutsatsen att Dragon Age 4 mycket troligt utspelas i Tevinter-imperiet (varför skulle så många Bioware-författare annars intressera sig för Tevinter just nu?) speciellt eftersom detta är ett etablerat mönster av Bioware, då Weekes tidigare har skrivit romanen The Masked Empire, som senare visade sig kretsa kring karaktärer från viktiga quests i Dragon Age: Inquisition.

Du kan läsa mer om Tevinter-imperiet på den officiella Dragon Age-wikin, där vi får reda på att nationen styrs av mages i form av magisters, vilket är en väldigt viktig detalj med tanke på resten av Dragon Age-nationernas skeva inställning till just magiker.

Här är Patrick Weekes tweet om novellsamlingen Dragon Age: Tevinter Nights.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar