facebook_pixel
När Kickstarter-kampanjer går fel – GTA Online-doftande Raw stoppas efter regelbrott

När Kickstarter-kampanjer går fel – GTA Online-doftande Raw stoppas efter regelbrott

För att se till att Kickstarter-kampanjer lyckas brukar många spelutvecklare fråga efter summor som ligger i underkant, och söka ytterligare finansiering senare. Detta är dock inget man medger på förhand eftersom det bryter mot Kickstarters regler, vilket Killerwhale Games tydligen inte var medvetna om.

Kickstarter-kampanjen för deras GTA Online-doftande actionspel Raw har därför stoppats innan den gått i mål, dels för att det var alldeles uppenbart att 80 000 dollar inte kommer räcka någonstans om man vill uppnå kvaliteten som utlovas i trailern, dels för att Killerwhale Games redan medgett (i den här FAQ-artikeln) att man planerar ytterligare gräsrotsfinansiering via andra plattformar för att ro det ambitiösa projektet i land.

Kickstarter har förklarat beslutet att stoppa kampanjen för PC Games N.

– Våra regler och riktlinjer uppmanar skaparna att söka den penningmängd som behövs för att slutföra ett projekt och uppfylla alla belöningar. De här skaparna sade i en uppdatering att de kommer behöva ytterligare medel utanför Kickstarter för att slutföra spelet. Vi kräver att projekt ska presenteras ärligt och klart, och detta projekt misslyckades med att uppfylla den standarden.

Eftersom kampanjen för Raw aldrig slutfördes så har inga pengar bytt händer, och även om Killerwhale Games säger sig vara besvikna över situationen i ett uttalande på deras Discord-server, så försäkrar man fansen om att man “inte har gett upp”, och därför lär gå vidare med planerna att söka pengar via andra plattformar.

Här är Kickstarter-trailern för Raw.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar