facebook_pixel
Jodå! Phoenix Point försenas igen, den här gången till december

Jodå! Phoenix Point försenas igen, den här gången till december

Ursprungligen var det tänkt att Phoenix Point – den spirituella X-COM-uppföljaren av den ursprungliga X-COM-skaparen Julian Gollop – skulle släppas någon gång under 2018. Det försenades dock till juni 2019 förra våren, för att därefter skjutas fram till september i början av det här året.

Kort därpå blev Phoenix Point också tidsexklusivt för Epic Games Store, och med tanke på de utökade resurserna den här affären resulterade i borde det inte förvåna någon att spelet nu har försenats en tredje gång, och numera siktar på lansering först i december.

– Vi vet att detta inte är vår första försening, och vi ber så hemskt mycket om ursäkt åt fansen som vi vet ser fram emot att få lägga vantarna på Phoenix Point väldigt mycket. Inga är mer besvikna än vi, men vi tog det kollektiva beslutet att vi hellre missar ett lanseringsdatum än att skeppa något som inte möter våra krävande standarder, skrev Phoenix Point-utvecklarna Snapshot Games på deras egna forum.

– Vi vill att det Phoenix Point som ni kommer få spela ska bli ett av era största favoritspel genom alla tider, och det betyder att vi behöver lite mer tid.

Stora ord, onekligen, och möjligtvis en riktigt god jul för inbitna XCOM-fans!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar