facebook_pixel
Io Interactive smygbekräftar Hitman 3, släpper ny sniper-karta till Hitman 2

Io Interactive smygbekräftar Hitman 3, släpper ny sniper-karta till Hitman 2

Historien är väldokumenterad vid det här laget, så vi tänker inte upprepa oss alltför mycket; våren 2017 gick Square Enix och Hitman-skaparna Io Interactive skilda vägar, vilket så småningom ledde till ett oberoende, nedbantat Io Interaractive, som fann den nya parhästen Warner Bros inför Hitman 2.

Att säga att de senaste två åren varit tumultartade för den danska studion vore därför närmast en underdrift, så då passar det ju alldeles utmärkt att dokumentärskaparna hos Noclip valt att kartlägga Hitman-seriens och Io Interactives fall och uppgång via en fyrdelad serie, varav den första delen är ute nu och kan kollas in här nedan.

Om man hängt med i svängarna avslöjas nödvändigtvis inte mycket nytt, men mot slutet av videon passar Hakan Abrak, vd och medägare hos Io Interactive, på att smygbekräfta Hitman 3 (runt 34:30 in i videon) då han beskriver World of Assassination-berättelsen och -plattformen som en “trilogi”.

Dessutom kan det tredje spelet återigen mycket väl gå episodiskt, och det kommer också sammanflätas med de två föregångarnas kartor på samma sätt som Hitman i dagsläget länkas samman med Hitman 2.

Annorstädes i Hitman-sfären har Io Interactive även släppt en ny sniper-karta till Hitman 2, där 47:an reser till Sibirien för att panga onda män i huvudet på avstånd.

Här är första delen av Hitman-dokumentären och trailern för den nya Hitman 2-kartan.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar