facebook_pixel
Imponerande texturpaket lindrar längtan efter remake av Resident Evil 3

Imponerande texturpaket lindrar längtan efter remake av Resident Evil 3

Tidigare i år släpptes Resident Evil 2, en oerhört hyllad och välgjord remake av samma titel från 1998, även om Erik Bergérus delade ut ett något lägre betyg än genomsnittet (recension). En remake av Resident Evil 3 har varit omtalad sedan dess, men om du inte orkar vänta finns nu en lösning!

Resident Evil 3 släpptes förvisso till pc när det begav sig (det var så jag introducerades för den här serien, faktiskt) men för att ta del av Resident Evil 3: Seamless HD Project måste du ge dig ut på problematisk mark – modden är nämligen ett texturpaket till Gamecube-versionen av Resident Evil 3, och kräver därför Gamecube-emulatorn Dolphin med tillhörande spelfiler för att kunna spelas.

Resultatet kan hur som helst beskådas i videon här nedan, och tacksamt nog ger Semless HD Project dig möjligheten att växla mellan den ursprungliga grafiken och den nya med ett enkelt knapptryck. Visst, Resident Evil 3 ser fortfarande rejält understiget ut, först och främst när det kommer till karaktärsmodellerna, men resultatet (som mestadels uppnåtts via maskinlärning) är ändå rejält imponerande.

Här en en titt på Resident Evil 3: Seamless HD Project.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar