facebook_pixel
Ett spel kallat för Cyberprank 2069 har tagits ner från Steam

Ett spel kallat för Cyberprank 2069 har tagits ner från Steam

Minns ni för drygt ett år sedan, när Valve sade att de “inte längre kommer bestämma över vilka spel som släpps på Steam”, bortsett från “olagligheter och trollande”? Det sistnämnda preciserades några månader senare, och nu har en regelbrytare fastnat i musfällan riktigt rejält!

Cyberprank 2069 (tidigare känt som Cyberpunk 2069) var nämligen ett spel du kunde köpa via Steam fram tills för några dagar sedan. Men det var ändå inte de uppenbara likheterna med Cyberpunk 2077 som satte in nådastöten, utan produktbeskrivningen här intill som utvecklarna landade på efter att ha ändrat den några gånger.

Eftersom spelet kostade 10 dollar låter detta som ett minst sagt suspekt erbjudande, och uppmaningen om att skriva roliga recensioner för att vinna Cyberpunk 2077: Collector’s Edition är dessutom ett uppenbart regelbrott. Sist och slutligen har även användare rapporterat att spelets exe-fil fortfarande körs efter att man stängt av det, kanske i ett försök att ta speltiden förbi två-timmars-fönstret så att spelarna inte kan kräva pengarna tillbaka.

Här är en trailer för Cyberprank 2069.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar