facebook_pixel
Ett Sagan om ringen-mmo är under utveckling av Amazon Game Studios

Ett Sagan om ringen-mmo är under utveckling av Amazon Game Studios

Under E3-mässan tidigare i sommar sade Amazon Game Studios upp dussintals anställda, förmodligen i syfte att försöka begrava de beklagliga nyheterna under den dåvarande lavinen. Studion finns dock fortfarande kvar, givetvis, och nu har man berättat att man jobbar på ett Sagan om ringen-mmo!

Nyheterna har nått oss via våra internationella kollegor, men är kanske inte så nya som de först verkar – Sagan om ringen-mmo:t utannonserades faktiskt redan i fjol, innan Amazons inblandning, då Leyou-ägda Athlon Games avslöjade ett samarbete med Middle-earth Enterprises, som innehar de flesta rättigheterna för Sagan om ringen.

Sagan om ringen-mm:t har ännu inget officiellt namn, men det kommer bli free-to-play, och kommer låta spelare utforska Midgård långt innan böckerna. Amazon har också ett annat MMO på gång kallat för New World (vars spelsekvenser bisarrt nog läckte via Pornhub förra hösten) så man har bevisligen ett enormt intresse för genren.

Därtill håller Amazon också på med en tv-serie (streaming-serie?) baserad på Sagan om ringen, men spelet och tv-serien har till synes inga direkta kopplingar. På något sätt kommer de säkert peta in dem!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar