facebook_pixel
Ett nytt Yakuza kommer avtäckas nästa månad

Ett nytt Yakuza kommer avtäckas nästa månad

Det senaste året har Segas gangsteräventyr Yakuza tagit pc:n med storm – Yakuza 0 (recension) släpptes i augusti i fjol, och följdes upp av Yakuza Kiwami (recension) i februari samt Yakuza Kiwami 2 (recension) i maj. Undertecknad har spelat igenom alla tre och älskat varje sekund av dem!

Hittills finns inga ytterligare spikade planer för Yakuza på pc, men rimligtvis borde Yakuza 3 (som ursprungligen släpptes till konsol 2009) vara nästa man till rakning, eller eventuellt seriens nyaste del Yakuza 6: Song of Life, som fick klara pc-indikationer redan för ett år sedan. Sega har dock öppet meddelat att de numera betraktar Yakuza som en “multiformatsserie”, så att spelen kommer fortsätta släppas till pc:n råder det ingen tvekan om.

Hur som helst: via tweeten här nedan har Sega berättat att ett helt nytt Yakuza-spel kommer presenteras den 29 augusti, det första som inte specifikt handlar om Kazuma Kiryu, och istället verkar kretsa kring Yakuza Online-protagonisten Ichiban Kasuga. Särskilt mycket mer finns inte att säga för tillfället, men med tanke på att det här nya spelet verkar bli en rejäl nystart kan vi nog hoppas på att en pc-version inte dröjer evigheter den här gången.

Här är tweeten om den stundande avtäckningen av det nya Yakuza-spelet.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar