facebook_pixel
Ett nytt Turok släpps den här månaden, men det är inte vad du tror att det är

Ett nytt Turok släpps den här månaden, men det är inte vad du tror att det är

Turok-serien är främst känd för dess glansdagar på Nintendo 64, då vapen som “cerebral bore” (en borr som sökte upp närmaste fiendeskalle och penetrerade den) fick 90-tals-föräldrar att svälja kaffet i vrångstrupen. Serien har levt vidare sedan dess, men är fortfarande synonym med videospelsvåld.

Därför kommer det kanske som en överraskning att seriens nyaste del är ett supergulligt, tecknat, isometriskt actionäventyr vid namn Turok: Escape from Lost Valley, som släpps via Steam den 25 juli.

Förvandlingen har dock sin förklaring då spelet är baserat på den ursprungliga serietidningen från 50-talet (som de andra Turok-spelen enbart har lösa kopplingar till) och uppkom under en tävling ordnad av Universal Studios och Unity, där deltagarna fick fria händer att tolka Universal-varumärkena Back to the Future, Battlestar Galactica, Voltron (som även det blir spel den 25 juli), Jaws och, givetvis, Turok.

Här är en trailer för Turok: Escape from Lost Valley.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar