facebook_pixel
Epic Games lovar att problematiken kring Shenmue 3 inte kommer upprepas

Epic Games lovar att problematiken kring Shenmue 3 inte kommer upprepas

Sedan Epic Games Store inledde sin aggressiva “vi köper allt”-strategi har speciellt gräsrotsfinansierade spel hamnat i skottlinjen, mer specifikt de som utlovat Steam-nycklar till sina finansiärer, bara för att (tillfälligt) skrota den versionen av spelet till förmån för Epic Games feta penningpung.

De senaste diskussionerna har främst kretsat kring Shenmue 3, då spelet alldeles nyligen blev Epic Games Store-exklusivt, trots att man utlovade Steam-nycklar redan under Kickstarter-kampanjen som ägde rum sommaren 2015. Spelet kommer fortfarande inte släppas till Steam (förrän nästa år) men under gårdagen började utvecklarna Ys Net åtminstone betala pengarna tillbaka till missnöjda finansiärer, och de ges också möjligheten att byta Epic Games Store-versionen av Shenmue 3 mot en Playstation 4-kod istället.

Soppan är dock fortfarande problematisk, till den grad att självaste Tim Sweeney, vd för Epic Games, tagit till Twitter för att lova att “när framtida spel blir Epic-exklusiva, som utlovat gräsrotsfinansieringsbelöningar hos andra pc-butiker, så kommer vi antingen koordinera med kollegorna hos de andra butikerna för att säkerställa nyckeltillgång på förhand, eller så kommer vi garantera återbetalningar vid annonseringstillfället”.

Eller så kunde ni bara sluta jaga exklusivitetsavtal för dessa titlar, Epic Games?

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar