facebook_pixel
Detektivrollspelet Disco Elysium släpps “vid slutet av året”

Detektivrollspelet Disco Elysium släpps “vid slutet av året”

För ett år sedan publicerade vi en förhandstittDisco Elysium, det kommande, högintressanta detektivrollspelet av brittiska ZA/UM. Titeln beskrivs som “en hårdkokad polisserie” möter “isometriskt rollspel”, och spelaren får uppgiften att lösa “ett massivt, ovisst fall” i en “unik urban fantasy-värld”.

Steam har spelet fortfarande inget lanseringsdatum, men i en artikel av franska Canard PC (som ZA/UM har publicerat en översättning av i Disco Elysiums nyhetsflöde på Steam) kan vi läsa att “om Disco Elysium presterar väl efter dess lansering mot slutet av året, så kommer det bli väldigt svårt för studior att fortsätta släppa rollspel av den gamla skolan som om ingenting hänt”.

Med andra ord gör vi bäst i att börja damma av detektivhatten redan nu inför höstens förmodade eskapader!

Här är en trailer från i fjol för Disco Elysium.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar