facebook_pixel
Blizzard-grundaren Frank Pearce går i pension

Blizzard-grundaren Frank Pearce går i pension

Bara här om dagen nåddes vi av nyheten att Tim Willits lämnar id Software efter 24 år, och nu har ytterligare en veteran i branschen lämnat in sin notis. Den här gången rör det sig om Frank Pearce som var en av medgrundarna till Blizzard 1991. 

Då hette företaget förvisso Silicon & Synapse innan de några år senare byte till Blizzard Entertainment. Under sin tid på företaget förblev han något av en doldis, speciellt jämfört med mer extroverta personligheter som Todd Howard. Men han var ändå med och styrde Blizzard till att bli den enorma succéfabrik de är idag, något som företagets vd J. Allen Brack påpekade:

– Liksom många av oss är Frank en introvert, så många av er har inte sett mycket av honom i offentligheten, eller sett den enorma påverkan han haft på Blizzard och vår kultur. Men Frank har varit med från början, byggt och expanderat, och kämpat för de värden som ligger bakom allt Blizzard gör. Blizzard är bättre tack vare Frank Pearce.

I ett eget avskedsbrev skriver han själv om sin början på företaget:

– Spel var en passion vi alla delade och jag hade bara ett svagt hopp om att jag skulle ha möjligheten att utveckla spel en dag. […] När jag tittar tillbaka inser jag hur oerhört lyckosam jag är för att ha varit en del av vad Blizzard har blivit.

Vi säger tack för allt hårt arbete och hoppas att Frank nu kan njuta av sina nästa äventyr, vilket tydligen involverar mer tid utomhus och att lära sig att spela ett instrument.

 

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar