facebook_pixel
Alan Wake-rättigheterna har “återvänt” till Remedy Entertainment

Alan Wake-rättigheterna har “återvänt” till Remedy Entertainment

I mitten av maj 2017 försvann Alan Wake från Steam och GOG, som ett resultat av att rättigheterna för actionthrillerns licenserade musik hade löpt ut. Det återvände dock i slutet av oktober 2018, med ett orört soundtrack, och det säljs just nu för blott 3 euro och 74 cent under den pågående Steam-rean.

Nu har följetongen avancerat ytterligare då vi via det här pressmeddelandet får reda på att rättigheterna för Alan Wake-spelen (man hann även släppa miniuppföljaren American Nightmare) “återvänt” till Remedy Entertainment, tillsammans med en 2,5 miljoner euro stor engångsbetalning för försäljningen av “tidigare släppta spel”.

Remedy – som just nu utvecklar det lovande Control för 505 Games räkning – hade tidigare ett nära förhållande med Microsoft (utgivare av Alan Wake och Quantum Break) som nu alltså, av allt att döma, helt har upplösts.

Vad det här betyder för framtiden och Alan Wake 2 vet vi inte, men eftersom planer för en tv-serie baserad på spelet bubblade upp till ytan förra hösten så kan vi nog räkna med att Alan Wake fortfarande är högaktuellt för Remedy. Vi kan bara vänta och se, och hoppas att Control presterar bra när det släpps den 27 augusti.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar