facebook_pixel
16-åringen Bugha blev solovärldsmästare i Fortnite, lika unga svensken Crue slutade sexa

16-åringen Bugha blev solovärldsmästare i Fortnite, lika unga svensken Crue slutade sexa

Vad gjorde du när du var 16 år? Förmodligen var du förvirrad och frustrerad över den annalkande vuxenvärldens nya krav, och hade fullt upp med att få godkänt i alla skolprov. 16-åriga amerikanen Kyle “Bugha” Giersdorf, å andra sidan, har nyss krönts till solovärldsmästare i Fortnite.

Han tog dessutom hem hela 3 miljoner dollar på kuppen, och du kan se hela den avslutande och sex matcher långa finalserien i Youtube-klippet här nedan. Bugha inledde serien med en vinst, men hade det sedan lite svårt fram till match fyra, då han tog sig upp till topp fem med ett högt antal elimineringspoäng. Han blev även topp tio i den sista matchen, och den jämna formen visade sig vara mer än tillräcklig (han tog nästan dubbelt så många poäng som tvåan) för att cementera förstaplatsen i den totala poängtabellen.

Annorstädes tog norrmannen Nyhrox och österrikaren Aqua hem duoturneringen (1,5 miljoner dollar var) vilket onekligen räcker till så att det blir över också. Svensken Theo “Crue” Ferrer från Rönninge, även han blott 16 år, gjorde också riktigt bra i ifrån i soloturneringen, då han slutade på sjätte plats och vann 600 000 dollar.

Här är alla sex Fortnite-matcherna i soloturneringens sista runda.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar