facebook_pixel
Yooka-Laylee and the Impossible Lair har avslöjats, släpps senare i år

Yooka-Laylee and the Impossible Lair har avslöjats, släpps senare i år

Våren 2017 släpptes Yooka-Laylee, ett tredimensionellt plattformsäventyr av Rare-veteranerna hos brittiska Playtonic Games. Mottagandet var inte lysande, men det hindrade inte redaktionens egna plattformsmaskot Rikard Olsson från att dela ut strålande 91 procent i vår recension!

Och nu, lite över två år senare, har en uppföljare utannonserats. Typ. Till skillnad från originalet är Yooka-Laylee and the Impossible Lair inte ett renodlat 3d-spel, utan snarare “2.5D” (marknadsföringstermen som studior använder när de renderar spelen i 3d men ändå begränsar spelarens rörelsefrihet) vilket fick Rikard att utbrista “Men va? Ett sketet 2.5D-spel?”, följt av konstaterandet “2d-bitarna var ju typ de minst bra i originalet???”.

Vi lämnar Rikards åsikter därhän och styr istället kosan till produktsidan på Steam, där vi får reda på att spelet släpps “senare i år”. Vi har givetvis också fått en trailer, som demonstrerar de nya 2.5D-nivåerna tillsammans med en tredimensionell “overworld” där kameran flyttas upp till ett mer pusselvänligt fågelperspektiv.

Här är debuttrailern för Yooka-Laylee and the Impossible Lair.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar