facebook_pixel
Yakuza betraktas numera som en “multiformats-serie” av Sega

Yakuza betraktas numera som en “multiformats-serie” av Sega

Under det senaste året har Yakuza 0, Yakuza Kiwami och Yakuza Kiwami 2 alla släppts till pc. Exakt hur bra spelen sålt har varit oklart, men uppenbarligen tillräckligt bra för att Sega numera ska betrakta Yakuza som en “multiformats-serie”, vilket bara kan vara positivt för dess pc-framtid.

– Det är inställningen hos [Sega] Japan och Europa nu, och USA, att betrakta den som en multiformats-serie, sade John Clark, vice vd för Segas förlagsverksamhet, i en intervju med våra internationella kollegor. Med det säger vi inte att allt kommer gå multiformat, men vi har numera möjligheten att analysera datan.

Alla tre Yakuza-spelen som hittills släppts till pc har lanserats långt efter sina konsolsyskon, men Sega har också hunnit med simultana releaser som Shining Resonance Refrain och förra höstens Valkyria Chronicles 4.

– I och med de två titlarna har vi möjligheten att utvärdera parallella multiformats-lanseringar, jämfört med en mer fas-baserad process som vi ser med Yakuza, fortsatte Clark. Detta kommer utvärderas, och det bästa sättet att lansera titlarna kommer bestämmas utifrån det.

Tidigare i år släpptes också Catherine Classic, det första moderna pc-spelet av numera Sega-ägda Atlus, och enligt Clark presterade den versionen bra (trots påtagliga tekniska problem som vi påpekade i vår recension).

– Alla är väldigt nöjda med det; vi är nöjda med det, det presterade väl, och publiken är nöjd. Jag tror att det för oss alltid var steg ett. Låt oss lansera Catherine, som sedan ger varumärkesägarna och verksamhetsägarna hos Atlus – som gör sina första försök på pc-marknaden – möjligheten att utvärdera framgångarna, och hur de kan passa in på deras framtida vägkarta.

– Jag är glad över att nu kunna säga att de har den informationen, så de kan utvärdera den. För oss var det en positiv upplevelse, och förhoppningsvis tycker de samma sak och överväger det för deras egna vägkarta.

Hoppet för Persona 5 till pc lever med andra ord fortfarande, och vi kanske också får Yakuza-spinoffen Judgement vad det lider , i alla fall om vi vågar tro producenten Kazuki Hosokawa (via Resetera).

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar