facebook_pixel
Valve ber om ursäkt för Steam Grand Prix, uppmanar användare att inte tömma önskelistor

Valve ber om ursäkt för Steam Grand Prix, uppmanar användare att inte tömma önskelistor

Tidigare den här veckans inleddes den stora sommarrean på Steam. I samma veva fick vi också ett nytt “minispel” kallat för Steam Grand Prix, genom vilket medlemmar av det vinnande laget kan vinna spel från deras önskelista, vilket i sin tur ledde till att användare började rensa bort mindre önskade titlar.

Detta beteende slog extra hårt mot indieutvecklare eftersom Steam-användarna förståeligt nog är mer intresserade av att vinna dyra AAA-titlar än billigare indiespel. Indieutvecklare använder nämligen ofta önskelistorna för att pejla intresset för deras spel, och eftersom människor är människor är det långt ifrån garanterat att de borttagna titlarna hittar tillbaka till önskelistorna när det önskade spelet väl har vunnits.

Nu har Valve bett om ursäkt för Steam Grand Prix, dess komplicerade upplägg, och skadan det förorsakat spelutvecklare. Förbättringar har gjorts för att tydliggöra hur man spelar, och så har man även implementerat en del balansjusteringar, och klargjort att priserna baseras på vilken titel du har högst upp i din önskelista, och att du därför inte alls behöver ta bort några spel för att ge dig själv möjligheten att vinna den titel du vill ha.

Steams sommarrea avslutas den 7 juli.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar