facebook_pixel
Valve backar, säger att Steam fortfarande kommer stöda Ubuntu

Valve backar, säger att Steam fortfarande kommer stöda Ubuntu

I tisdags skrev vi om att Steam kommer sluta stöda Linux-distributionen Ubuntu, som följd av att den inte längre kommer inkludera 32-bit-paket i kommande version 19.10, som släpps i oktober. Men nu har man ändrat sig, efter att Ubuntu-utvecklarna Canonical justerat sin förhållningspunkt.

Canonical svarade nämligen på kritiken genom att meddela att man kommer fortsätta uppdatera “utvalda 32-bit i386-paket för Ubuntu 19.10 och 20.04 LTS”, och att man kommer “arbeta tillsammans med spelcommunityt för att finna långsiktiga lösningar”.

Detta har fått Valve att tänka om, och i ett bloggmeddelande säger man att kommer fortsätta stöda Ubuntu.

– Vi är fortfarande inte särskilt glada över borttagandet av existerande funktionalitet, skriver Valve-kodaren Pierre-Loup Griffais. Men dessa förändringar av planen är extremt välkomna, och kommer låta oss fortsätta arbeta mot förbättringar av Steams distributionsmodell utan att förorsaka ny huvudvärk för användarna. Utgående från informationen som vi hittills har fått om det här nya tillvägagångssättet verkar det troligt att vi kommer kunna fortsätta vårt officiella stöd för Steam på Ubuntu.

Pierre-Loup Griffais tillägger också att “vi förblir hängivna till att fortsätta stöda Linux som spelplattform”, och man vill också “arbeta närmare med fler distributionsansvariga i framtiden”. Man nämner alternativ som Arch Linux, Majaro, Pop!:OS och Fedora vid namn, även om man inte är redo att göra några större utannonseringar ännu.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar