facebook_pixel
Tidigare Epic Games-chef säger att han försökte lägga ner Fortnite

Tidigare Epic Games-chef säger att han försökte lägga ner Fortnite

Du vet Fortnite, världens största spel? Tänk om det aldrig hade existerat? En svindlande tanke, och om Rod Fergusson, tidigare produktionschef hos Epic Games och Gears of War-utvecklarna The Coalitions nuvarande överhuvud, skulle ha fått bestämma skulle det aldrig ha blivit av!

– Om jag hade stannat hos Epic skulle jag ha lagt ner Fortnite, sade Rod Fergusson i en intervju med Game Infomer, som du kan se i klippet här nedan. Innan jag lämnade studion försökte jag lägga ner Fortnite. När det var Save the World, då var det ett projekt som hade en del svårigheter.

– I egenskap av produktionschef under den tiden skulle det spelet inte ha mött mina kvalitetskrav, och jag ansåg inte att det var värt att fortsätta jobba med. Det där spelet som ni älskar, den där världsomspännande sensationen, skulle inte ha existerat om jag skulle ha stannat hos Epic.

Faktum är att Rod Fergusson försökte lägga ner Fortnite redan under konceptstadiet, och han säger att han skulle försökt igen innan spelet fick dess avgörande battle royale-läge. Han säger ändå att han är “superglad över framgångarna”, så det verkar inte finnas någon underliggande svartsjuka att tala om.

Här är Game Informers intervju med Rod Fergusson.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar