facebook_pixel
Steam slutar stöda Ubuntu, kommer fokusera på annan Linux-distribution i framtiden

Steam slutar stöda Ubuntu, kommer fokusera på annan Linux-distribution i framtiden

Steam må primärt vara en plattform för Windows-användare, men man kan ändå spela stora delar av biblioteket via Linux, bland annat genom Steam Play som vi skrev om förra sommaren. En av de största Linux-distributionerna heter Ubuntu, men nu kommer Valve sluta stöda den officiellt.

Varför? Våra internationella kollegor föreslår att det det beror på att version 19.10 av Ubuntu (som planeras släppas i oktober) ej längre kommer inkludera 32-bit-paket, som krävs för att stora delar av Steam-biblioteket ska fungera. Själva Linux-kärnan stöder fortfarande 32-bit, men kräver att Linux-distributioner som Ubuntu utvecklar och testar 32-bit-komponenterna på egen hand.

Ubuntu-utvecklarna Canonical har svarat på kritiken genom att meddela att man kommer fortsätta uppdatera “utvalda 32-bit i386-paket för Ubuntu 19.10 och 20.04 LTS”, och att man kommer “arbeta tillsammans med spelcommunityt för att finna långsiktiga lösningar”.

Under tiden kommer dock Valve försöka finna en annan Linux-distribution att fokusera på.

Här är en tweet av Valve-kodaren Pierre-Loup Griffais.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar