facebook_pixel
Starbreeze säger upp 60 av totalt 240 anställda

Starbreeze säger upp 60 av totalt 240 anställda

De svenska Payday-utvecklarna Starbreeze befinner sig fortfarande i krisläge. För drygt en månad sedan sade man att “pengarna kommer ta slut vid halvårsskiftet om inte ny finansiering hittas”, och även fast man sålt en dotterstudio åt Rockstar har man nu tvingats genomföra ytterligare åtgärder.

Således har vi nåtts av beskedet att Starbreeze säger upp 25 procent av den totala personalstyrkan, eller omkring 60 personer av de nuvarande 240 anställda. Förändringarna kommer implementeras fullt ut i november och kommer motsvara en minskning på ungefär 3 miljoner kronor i driftskostnader varje månad.

– Under de senaste sex månaderna har vi genomfört en rad förändringar i vår verksamhet, i syfte att fokusera vår strategi på kärnverksamheten. Vi har avyttrat vissa verksamheter som vi ansåg inte tillhörde kärnan, och nu måste vi blicka inåt för att göra vår kärnverksamhet mer effektiv. Att genomföra uppsägningar är ett tufft beslut, men nödvändigt för att låta Starbreeze utvecklas väl på lång sikt, sade Mikael Nermark, vd hos Starbreeze.

Vi på PC Gamer hoppas att alla drabbade hittar nya jobb så fort som möjligt.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar