facebook_pixel
Square Enix “etikavdelning” bad Final Fantasy VII-teamet “begränsa” Tifas bröststorlek

Square Enix “etikavdelning” bad Final Fantasy VII-teamet “begränsa” Tifas bröststorlek

Under E3 fick vi en ny trailer för Final Fantasy VII Remake (som släpps “först” till Playstation 4 nästa år) där fanfavoriten Tifa gjorde efterlängtad debut, iförd hennes klassiska vita linne. Troget originalet, tyckte jag, men tydligen har man modifierat ett känsligt nyckelområde ganska kraftigt.

I en Famitsu-artikel (översatt av Eurogamer) säger nämligen Final Fantasy VII Remake-regissören Tesuya Nomura att Square Enix “etikavdelning” bad utvecklingsteamet att “begränsa” Tifas bröststorlek.

– Det var nödvändigt att begränsa hennes bröst, sade Nomura i Famitsus intervju. För utvecklarna medförde moderniseringen av Tifa skapandet av ett nytt atletiskt utseende, inklusive magmuskler, samtidigt som hennes ikoniska vita linne och svarta minikjol bibehölls. Men som etikavdelningen påpekade borde inte Tifa se “onaturlig” ut under actionscener, så hennes bröst “begränsades”.

Andra saker som diskuterades i Famtisu-intervjun inkluderade det ökända “drag-segmentet” från originalspelet (där Cloud klädde ut sig till kvinna) och det kommer fortsättningsvis vara med i remaken (eventuellt i en senare del), om än i “moderniserat” utförande. Här är originalsekvensen utifall du inte sett den tidigare.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar