facebook_pixel
Skamlösa The Legend of Zelda: Breath of the Wild-kopian Genshin Impact släpps nästa vår

Skamlösa The Legend of Zelda: Breath of the Wild-kopian Genshin Impact släpps nästa vår

Det är skillnad mellan att ta inspiration av spel och att kopiera dem rakt av, och frågan är om kinesiska Mihoyos Genshin Impact inte platsar på den mer tveksamma sidan av ekvationen; om du någonsin spelat The Legend of Zelda: Breath of the Wild bör nämligen trailern nedan kännas extremt bekant.

Visst har Genshin Impact dess egna visuella identitet, först och främst i form av väldigt animedoftande karaktärsdesign, men flera av The Legend of Zelda: Breath of the Wilds kärnmekaniker har raka motsvarigheter här, såsom glidflygandet, det fria klättrandet och ett snarlikt stridssystem.

I en artikel hos Abacusnews dras ännu fler uppenbara likhetstecken, och en av av utvecklarna hos Ubisoft Shanghai skräder inte orden och hoppas rent ut att spelet misslyckas.

– Om det här spelet lyckas överleva eller, gud förbjude, gå viralt, så är kinesiska spelutvecklare döda bortom all räddning. De kommer dö eftersom de inte kommer kunna säkra framtida finansiering eller talang. Vi måste skapa några verkliga original!

Genshin Impact planeras släppas våren 2020 till pc och mobila plattformar, men finns redan tillgängligt i stängd beta, även för engelsktalande spelare. Du kan anmäla ditt intresse via den officiella hemsidan.

Här är utannonseringstrailern för Genshin Impact.

 

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar