facebook_pixel
Microsoft kommer “prata mer” om Age of Empires IV senare i år

Microsoft kommer “prata mer” om Age of Empires IV senare i år

Precis innan E3-mässan skrev vi om Microsofts nya pc-planer, som kommer inkludera simultana lanseringar av förstapartsspel via åtminstone Microsoft Store och Steam. Bland de titlar som nämnts vid namn finns nyutgåvorna av Age of Empires 1-3, men hur hur går det med Age of Empires IV?

Age of Empires IV, som utvecklas av Homeworld-studion Relic Entertainment, premiärvisades under Gamescom-mässan 2017, men har sedan dess lyst med dess frånvaro, inklusive under den nyss avslutade E3-mässan. “Vadan detta?” undrade våra internationella kollegor, och ryckte tag i Microsoft-chefen Phil Spencer i jakt på svar.

– Vi kommer prata mer om det i år. Relic är suveräna som studio, vi gör fina framsteg med det. En av de saker som jag älskar med vår presentation [under E3] är de saker som vi inte visade upp. Vi hade 60 spel, 14 förstapartsspel, med 12 stycken som kommer skeppas under det kommande året.

– Så det var coolt för oss att kunna ha en så fullspäckad show, och ha saker som Age 4 – som har utannonserats och inte har visats upp på ett tag – och andra saker som kanske inte är utannonserade men ändå kan fortsätta driva spänningen, både genom detta år och kanske även nästa E3. Men vi kommer prata mer om Age 4, ja.

Phil Spencer avslutar sedan Age of Empires IV-pratet genom att konstatera att “vi har imponerats otroligt mycket av Relics kunnande”, och att man lärt sig mycket genom att återbesöka seriens äldre spel.

Här är 2017 års utannonseringstrailer för Age of Empires IV.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar