facebook_pixel
Jordan Mechner vill fortfarande göra ett nytt Prince of Persia

Jordan Mechner vill fortfarande göra ett nytt Prince of Persia

I början av fjolåret skrev vi om att Jordan Mechner, skaparen av det ursprungliga Prince of Persia, “jobbade på” att återuppväcka den anrika serien, och utifall du undrade om Mechners flamma fortfarande brinner så kan vi rapportera att ja, det gör den, även om inga meningsfulla framsteg tycks ha gjorts.

Under ett tal i Barcelona, i samband med spel- och underhållningskonferensen Gamelab, utannonserade Mechner nämligen en bok om skapandet av Prince of Persia, tre årtionden efter dess födelse, som baseras på Mechners egna journaler från utvecklingstiden.

Efter talet tog Mechner frågor från publiken, varpå en av åskådarna undrade om han “skulle vara intresserad av att se en pånyttfödelse av Prince of Persia”. Mechner svarade att han “skulle älska att få spela om de gamla spelen”, uppenbarligen i tron om att frågan handlade om remasters, innan åskådaren förtydligade att den avsåg helt nya spel i serien. Mechner levererade sedan det korta svaret “ja”, men eftersom det tog ett tag innan han förstod frågan kan vi nog anta att ett helt nytt Prince of Persia inte kommer avslöjas inom kort.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar