facebook_pixel
Jadå! Baldur’s Gate 3 har utannonserats, kolla in debutteasern!

Jadå! Baldur’s Gate 3 har utannonserats, kolla in debutteasern!

För exakt en vecka sedan skrev vi om att belgiska Divinity: Original Sin-utvecklarna Larian Studios verkade antyda att de håller på att utveckla Baldur’s Gate 3. Och nu har spelet mycket riktigt avslöjats på riktigt, både med en debutteaser här nedan, och produktsidor hos GOG och Steam.

Förvisso är de sistnämnda ekande tomma för tillfället, men de ger oss i alla fall en kort synopsis som förkunnar att “en urtida ondska har återvänt till Baldur’s Gate”, och att “du kanske kan stå emot den ensam, men tillsammans kan du besegra den”. Med andra ord kan vi förmodligen förvänta oss party-baserade strider i klassisk Baldur’s Gate-stil, möjligtvis med co-op-stöd som Larian Studios även erbjudit i sina tidigare titlar.

Du kan läsa en längre artikel om Baldur’s Gate 3 hos våra internationella kollegor där vi bland annat får reda på att hela 200 personer jobbar med spelet internt hos Larian, medan ytterligare ett hundratal sköter externa uppgifter. Baldur’s Gate 3 baseras också på en “tolkning” av Dungeons & Dragons 5th Edition, detta eftersom en rak adaption inte är “särskilt rolig”. Larian planerar också se till att spelarnas attacker träffar betydligt oftare, istället för att missa konstant som i de gamla Baldur’s Gate-titlarna och penna-och-papper-rollspelen.

Mer information om Baldur’s Gate 3 väntar under E3. Här är debutteasern.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar