facebook_pixel
GOG har släppt inofficella Diablo-expansionen Hellfire som gratis uppdatering

GOG har släppt inofficella Diablo-expansionen Hellfire som gratis uppdatering

I mars släpptes Blizzards hack’n’slash-klassiker Diablo plötsligt till GOG, komplett med matchmaking via en klassisk version av Battle.net och en rad kompatibilitets- och buggfixar. Något som inte medföljde, däremot, var expansionen Hellfire, men detta har numera rättats till med en gratis uppdatering.

Jag måste erkänna att jag aldrig hört talas om Hellfire (jag har aldrig varit ett större Diablo-fan) men det är inte så konstigt som det kanske verkar eftersom att expansionen betraktas som ett inofficiellt sidospår av Blizzard, då den utvecklades och släpptes av Synergistic Software 1997 (originalet släpptes 1996).

Det var ändå i just Hellfire som munk-klassen introducerades för allra första gången, så expansionen kan ändå betraktas som en viktig pusselbit för serien, vilket Blizzard nu också verkar ha insett. Precis som i fallet Diablo har även Hellfire uppdaterats med stöd för höga upplösningar och moderna kompatibilitetslösningar.

Här är en trailer för Hellfire-expansionen till Diablo.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar