facebook_pixel
Förlängd E3-demo ger tydligare inblick i Star Wars Jedi: Fallen Order

Förlängd E3-demo ger tydligare inblick i Star Wars Jedi: Fallen Order

I samband med E3-mässan tidigare den här månaden begick Titanfall-utvecklarna Respawns Star Wars Jedi: Fallen Order efterlängtad gameplay-premiär. Själva klippet lämnade många oberörda, men de detaljer som nått oss i efterhand målar bilden av ett betydligt intressantare spel.

Stig Asmussen, spelets regissör, har nämligen sagt att han låtit sig inspireras av både Metroid Prime och Dark Souls i den öppna nivådesignen, och därtill bär striderna även tydliga likheter med Sekiro: Shadows Die Twice då fienderna har en blockmätare som man kan krossa för att utföra extra kraftfulla attacker.

Nu har Repsawn och Electronic Arts släppt en förlängd E3-demo, och redan under det halvtimmeslånga klippets första sekunder demonstreras den storslagna Star Wars-känslan bättre än under den kortare demon – Cal Kestis klättrar upp för en AT-AT i sann Uncharted-stil, innan han vänder robotens kanoner mot dess forna herrar.

Demon bjuder även på längre mellansekvenser med fler karaktärsögonblick, inklusive en kortväxt kille vid namn Greez och interaktiva dialoger. Vidare får vi också glimtar av galaxkartan (med namnlösa planeter), milt pusslande, en Metroid Prime-doftande karta över det lokala området och Dark Souls-doftande meditation.

Star War Jedi: Fallen Order släpps den 15 november. Här är den förlängda E3-demon.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar