facebook_pixel
Ett nytt Ni no Kuni-spel är under utveckling, säger Level 5

Ett nytt Ni no Kuni-spel är under utveckling, säger Level 5

Ni no Kuni har utvecklats till ett franchisemonster – efter förra vårens lansering av det fantastiska och för de japanska rollspelen hypermoderna Ni no Kuni 2: Revenant Kingdom (recension) har både en animerad långfilm och en remaster av originalet avslöjats, som släpps via Steam den 20 september.

Och nu har Level 5-chefen Akihiro Hino (som även regisserar studions spel) ställt upp i en intervju för japanska Nikkei (via Dualshockers) där han säger att “nästa Ni no Kuni-spel kommer släppas någon gång efter filmen” (som har biopremiär i Japan den 29 augusti). Det här betyder dock inte att vi bör förvänta oss ett helt nytt Ni no Kuni-spel redan i år (så till vida det inte rör sig om en simpel spinoff till mobiler) men att Level 5 numera betraktar serien som en sann hörnsten för studions verksamhet är väldigt uppenbart.

Här är trailern för Ni no Kuni: Wrath of the White Witch Remastered utifall du missat den.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar