facebook_pixel
Enter the Gungeon skänks bort via Epic Games Store, nästa gratisspel är Rebel Galaxy

Enter the Gungeon skänks bort via Epic Games Store, nästa gratisspel är Rebel Galaxy

Under E3 avslöjade Epic Games att de kommer skänka bort ett gratisspel varje vecka via Epic Games Store året ut, istället för varannan vecka som tidigare planerat. Det är ganska många spel (kring 30 stycken ännu i år, närmare bestämt) och sedan i torsdags ger man också bort Enter the Gungeon.

Enter the Gungeon, Dodge Rolls närapå stilbildande isometriska roguelike-shooter, släpptes ursprungligen 2016, och Jocke Kilman förärade spelet med betyget 80 procent i vår recension. Sedan dess har det dock fått mängder av gratisuppdateringar, bland annat i form av förra sommarens expansion Advanced Gungeons & Draguns.

I vanlig ordning har nästa gratistitels identitet också avslöjats, och den här gången rör det sig om Rebel Galaxy från 2015, ett actionfyllt rymdäventyr av Double Damage Games. Personligen är jag inte särskilt bekant med det, men spelet jämförs ofta med forna storheter som Freelancer och Sid Meier’s Pirates, med stämningsfull inspiration från både Firefly och Cowboy Bebop. Låter som en en ganska angenäm kompott!

Här är den gamla lanseringstrailern för Enter the Gungeon.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar