facebook_pixel
En hel rad Epic Games Store-exklusiva titlar är på väg till Microsoft Store

En hel rad Epic Games Store-exklusiva titlar är på väg till Microsoft Store

Allt sedan Epic Games Store öppnade portarna i fjol har de exklusiva avtalen framstått som något luddiga. Ibland beskrivs de som “exklusiva” och ibland som “tidsexklusiva”, och nu har situationen blivit ännu grumligare då en hel rad så kallade “Epic-exklusiviteter” även kommer släppas via Microsoft Store.

Microsoft – som alldeles nyligen utannonserade Xbox Game Pass för pc, vars nuvarande lineup du kan kolla in via prenumerationstjänstens officiella hemsida – säljer bland annat Metro Exodus via sin butik (ni minns väl dansen kring den uteblivna Steam-versionen tidigare i år?), och 4A Games fps får även sällskap av Operencia: The Stolen Sun, The Outer Worlds och Afterparty samt Phoenix Point i framtiden.

Med andra ord, och jag tar på mig den mest cyniska av hattar nu, verkar Epic Games exklusivitetsavtal inte (längre) handla om regelrätta exklusiviteter, utan enbart om försök att hålla borta spelen från Steam och, antar vi, andra plattformar som Epic Games anser vara riktiga konkurrenter. Vi kan nog räkna med att Microsoft Store kommer få ännu fler av dessa spel i framtiden, nu när man äntligen börjat tillåta Win32-spel igen.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar