facebook_pixel
Elden Rings öppna värld kommer inte ha städer, men man kan rida hästar

Elden Rings öppna värld kommer inte ha städer, men man kan rida hästar

Innan E3 tisslades och tasslades det rejält om ett samarbete mellan Dark Souls-regissören Hidetaka Miyazaki och A Song of Ice and Fire-författaren George R.R. Martin. Mycket riktigt visade sig spelet finnas på riktigt, och presenterades med namnet Elden Ring under Microsofts presskonferens.

Trailern, som du kan se här nedan, avslöjade inte mycket av verklig vikt, mer än att det rör sig om ytterligare ett mörkt och förmodligen skitsvårt fantasy-spel av From Software. Nu har emellertid Hidetaka Miyazaki intervjuats av IGN, och han säger att Elden Ring “inte kommer ha städer” trots att det utspelas i en öppen värld.

– Att skapa en ny typ av spel är en stor utmaning för oss, sade Hidetaka Miyazaki till IGN. Om vi också skulle lägga till städer skulle det bli lite för mycket, så vi beslöt oss för att skapa ett spel med en öppen värld, fokuserad på det som vi gör allra bäst.

Med andra ord kan vi förmodligen förvänta oss en värld i ruiner med inte särskilt mycket liv och rörelse, vilket får mig att omedelbart tänka på Shadow of the Colossus, speciellt eftersom man även kommer kunna rida hästar i Elden Ring. Miyazaki tillägger ändå att spelmekaniken kommer vara “tungt baserad på Dark Souls“, även om de “öppna och vidsträckta miljöerna kommer göra att striderna utspelas fundamentalt annorlunda”.

Slutligen, i en separat Microsoft-intervju, har Miyazaki också bekräftat att George R.R. Martin författat “den övergripande mytologin”för Elden Ring, vilket låter väldigt smart eftersom Martin förmodligen är bland de främsta författarna i världen inom just det här specifika området. Miyazaki är mycket nöjd med Martins arbete.

– Denna mytologi visade sig vara full av intressanta karaktärer och drama, tillsammans med en mängd mystiska och hemlighetsfulla element. Den var en underbar källa för stimulans för mig och de andra spelutvecklarna. Elden Rings värld byggdes med hjälp av denna mytologi och stimuli som bas. Även jag har svårt att hålla tillbaka min upphetsning ibland. Vi hoppas att alla andra ser fram emot världen som vi skapat!

Elden Ring har ännu inget lanseringsdatum. Här är E3-trailern.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar