facebook_pixel
Efter kritiken: Fortnite-utvecklarna Epic Games ger sina anställda ledigt i två veckor

Efter kritiken: Fortnite-utvecklarna Epic Games ger sina anställda ledigt i två veckor

I slutet av april nåddes vi av Polygons rapport, som avslöjade att de anställda hos Epic Games ofta tvingas arbeta 70 timmar i veckan för att hänga med i Fortnites skyhöga utvecklingstempo. Men nu har Epic Games, månne som ett direkt svar på kritiken, gett sina anställda ledigt i två veckor.

Detta avslöjades i ett officiellt meddelande i fredags, och smögs in mot slutet efter att man hade avhandlat uppgifter om världsmästerskapen i Fortnite. Och det handlar faktiskt om rejäl semester, då hela Epic-kontoret stängs ner mellan den 24 juni och den 8 juli, och under den tiden kommer man inte ordna några turneringar.

Man kommer ändå ha två vanliga innehållsuppdateringar under de två semesterveckorna, så antingen är de mindre omfattande än normalt eller så har utvecklingsteamet fått arbeta lite extra hårt de senaste veckorna (om nu det överhuvudtaget är möjligt!). Därtill har Epic Games även sagt till Polygon att de har “åtgärder på plats som ser till att vi kan reagera på större problem (om de uppstår)”, så vi antar att vissa av de anställda fortfarande tvingas sitta i beredskap. Hoppas sommarstugan inte ligger alltför långt bort!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar